09:30

Månsarps IBK HJ

Referat: IBF Tranås HJ - Månsarps IBK HJ

Bitter historia idag i Tranås, där vi är med, men inte håller ihop det hela vägen.
Tidig matchstart 9:30 i Tranås, för ett gäng 16-18-åriga killar, som kanske inte såg superpigga ut i omklädningsrummet. Glädjande dock att flera föräldrar ändå tar sig tid och följa med och stötta laget, viktigt.

Första perioden vinner Tranås med 2-1, rätt onödigt egentligen. Vi gör 0-1 riktigt snyggt, pass genom hela vår första femma, där Tranås blir bolltittare och Rasmus rakar in bollen i öppet mål. Vi har spelet första 15, och borde väl gjort något mer mål, känns som vi har mycket mer skott än Tranås, tyvärr räknas inte skotten av seket. Men efter 15:12 får vi en utvisning, som känns diskutabel. En av deras spelare tappar klubban i duell med Martin, gör en klar sparkrörelse mot bollens riktning och struntar i sin klubba, får ner Martin på marken, och Martin åker ut för liggande spel. Väldigt konstigt domslut. I deras PP, gör de 1-1, skott utifrån trafik framför målet och bollen smiter retfullt in under Robin, som stod för dagen. Sedan får vi ett PP, som inte är något vidare, stressade avslut och mycket okoncentrerat spel utan tålamod. PP har ju sett bra ut annars. Dags och finslipa och använda samma femma hela tiden ?. När de dödat sin utvisning slår den en långboll, och skjuter in 2-1 19:26. Fruktansvärt onödigt. Paus 2-1

I andra går vi in och tävlar på ett riktigt bra sätt. 2-2 redan efter 24 sek, skott och retur, som rakas in av Isac. De får en ny utvisning 2 minuter senare. Men ingen utdelning i PP. Men efter 10.52 gör vi 2-3, ett riktigt bra anfall igen av vår förstafemma, och Rasmus rundar snyggt målvakten och sätter dit den. Efter målet uppstår lite tumult, vilket slutar med att deras målvakt får 2 minuter för hårt spel. Blev det något mål i PP? nej.....
Istället 3-3 16:36. Tycker vi har bra kontroll på bollen, men tappar den i sarghörnet där båda backarna befinner sig, och de spelar in bollen framför, där vår forward inte kan ta bort deras kille, som enkelt gör mål. Rätt surt, då vi har perioden tycker jag. Deras målskytt blir dock utvisad 17:51. Och här och häpna 4:e gången gillt gör vi mål i PP. Men det är inte frukten av ett bra spel, utan mer ett fantastiskt skott av Edvin strax innanför mittlinjen. Tid 19:40. Slut 3-4 perioden till oss med 3-1.

I tredje tycker jag också att vi kommer ut bra. Har både stolpe- och ribbträff, men lyckas inte dra ifrån. Istället blir det 4-4, och lite senare 07:09 får vi en man utvisad. Men vi gör en stark box, och gör dessutom mål genom Bashir, som var tillbaka efter lite matchfrånvaro. Här tycker man ju att momentum borde svänga över till oss. Men 39 sekunder mellan 11:36 och 12:15 ska tyvärr få matchen att svänga till hemmalagets fördel. Kvitteringen 5-5 är oerhört slumpartad, de vinner med ren tur ett motlägg , killen som har boll drar iväg på vinst och förlust, bollen sitter i krysset, sedan hinner vi inte hämta oss innan de slår in 6-5 12:15, vi tar TO sedan. Utan någon större reaktion tyvärr. 7-5 gör dom 16:19. Men vi kommer ändå upp och gör 7-6 och när bollen går in så känner man, kanske ändå ?. Men tydligen har vi sagt något vid målet, och får 2 plus 10 för osportsligt uppträdande, så det blir att köra boxplay istället, där försöker vi ju ligga lite högre, men de kontrar in 8-6, och punkterar 9-6 19:50.

Surt, då jag tycker att när vi spelar, så är vi bättre. Men precis som mot Nässjö, så var det mycket hårda tag. Tranås-spelarna låg på gränsen hela tiden, ibland över, men kom undan med det. Men vi kunde inte hitta något motmedel. Tror de flesta är besvikna över både resultat och egen insats.
Idag ställde vi upp med 3 femmor, då vi börjar få tillbaka lite spelare som varit borta p g a sjukdom. Kul att se att Jonathan, Bashir och Elliot var tillbaka. På sikt om vi spelar ihop tredjefemman, så kan det bli riktigt bra.

Nästa helg möter vi Eksjö hemma, väl mött då.